Φάνης Γαβαλάς – Ιδιοκτήτης, Ιδρυτής, Συνοδός

Νιώθω πολύ τυχερός, επειδή είχα την ευκαιρία να περάσω ξέγνοιαστα και ανέμελα παιδικά χρόνια μεγαλώνοντας στην Ηρακλειά. Σπούδασα στην Αθήνα, στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Μετά από κάποια χρόνια ζωής και εργασίας στην πόλη συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να ζήσω μακρυά από την φύση και επέστρεψα με την σύζυγο μου στην Ηρακλειά. Εκεί ξεκινήσαμε χτίζοντας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Villa Meltemi. Από τα παιδικά μου χρόνια ο πατέρας μου, ένας άνθρωπος που μελετάει συστηματικά τη βιοποικιλότητα του νησιού, μου μετέδωσε τις γνώσεις του, καθώς και την αγάπη του για την φύση, τις οποίες με την σειρά μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε το Discover Iraklia! Λατρεύω τη δουλειά μου, να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους και να τους βοηθάω να δουν το νησί που μεγάλωσα και αγάπησα μέσα από τα δικά μου μάτια! Μπορώ πλέον να πω ότι το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα!

Νεκτάριος Κωβαίος – Συνοδός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ηρακλειά. Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Για μένα η φύση και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Μου αρέσουν τα extreme sports και είμαι πρωταθλητής στην χειροπάλη. Ανυπομονώ να σας συνοδέψω στα μονοπάτια του νησιού και να μοιραστώ μαζί σας τις ομορφιές του τόπου μου!

Σαββίνα Παπά – Συνοδός

Γεννήθηκα στη Γαλλία, μεγάλωσα στην Ελλάδα και σε πολλούς άλλους ενδιάμεσους χώρους, αλλά κυρίως ήθελα να εξερευνήσω «ετεροτοπίες»! Για πάνω από 9 χρόνια παρακολούθησα ακαδημαϊκές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία, το Θέατρο, την Αειφορία και τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης με αποκορύφωμα το 2018 με τη συνίδρυση της οργάνωσης sChOoL withOuT frOntiers.
Η αγάπη μου για τις Κυκλάδες και η εκπαίδευσή μου ως συνοδού φύσης με γαλλικές ομάδες με έφερε στην Ηρακλειά…καιρός λοιπόν να εξερευνήσουμε μαζί, με χαρά, πέραν των συνόρων !